ДаБГ прати сигнал за търговия с вот с 200 имена

ДаБГ прати сигнал за търговия с вот с 200 имена От партията "Да, България" (ДаБГ), която участва в коалицията ПП-ДБ, са изпратили сигнал до редица правоохранителни институции за широкомащабна търговия с гласове. Това обявиха от дясната формация в съобщение до медиите. За тези данни говори публично от няколко дни насам членът на ДаБГ Ивайло Мирчев.
В сигнала се съдържат 200 имена на хора, за които партията твърди, че са налице данни, че са купувачи на гласове. Сигналът е пратен до министъра на вътрешните работи Атанас Илков, председателя на ДАНС Пламен Тончев и и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов.
В основата на сигнала са твърдения на неформалната група BG Elves, които бяха публикувани във Фейсбук. В списъците на групата се описват лица с техните имена и прякори, в кои области на страната действат и в полза на коя политическа сила.
Според ДаБГ твърденията на "елфите" са законен повод по смисъла на Наказателно-процесуалния кодекс да бъде извършена проверка с цел евентуално започване на досъдебно производство.
"Публикуваните имена са реална заплаха за националната сигурност с оглед погазването на демократичните принципи на правовата държава. Липсата на реакция от страна на българските институции е абсолютно недопустима с оглед рисковете пред които бива поставена националната сигурност и честността на настоящите избори", казват от партията в своя сигнал до институциите.
08.10.2024, 15:18 часа
358 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha