Времето: Нощните температури падат до 2 градуса

Времето: Нощните температури падат до 2 градуса През нощта значителна облачност ще има над североизточните райони, където на отделни места все още ще бъде с превалявания от дъжд. В останалата част от страната ще бъде предимно ясно. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад, а по Северното Черноморие и временно силен. Минималните температури в повечето места ще са между 5° и 10°, по високите полета до 3°, за София – около 5°.
Утре в по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Само над североизточните райони и Черноморието облачността ще бъде променлива и там на отделни места ще превали дъжд. Ще остане ветровито. В Североизточна България ще духа и временно бурен вятър от северозапад. Максималните температури ще са между 16° и 21°, за София – около 16°.
В планините ще преобладава слънчево време. Преди обяд по високите части все още ще има променлива облачност. Ще продължи да духа силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 11°, на 2000 метра - около 6°.
Над Черноморието преди обяд облачността ще бъде променлива, по-често значителна над северния участък, където на отделни места ще превали дъжд. След обяд ще преобладава слънчево време. Ще продължи да духа умерен, а по северното крайбрежие и временно силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 16° и 21°. Температурата на морската вода е 21°-23°. Вълнението на морето ще бъде 2-4 бала.
В сряда ще бъде предимно слънчево. Сутринта ще е почти тихо и минималните температури ще са между 2° и 7°, по Черноморието до около 10°. Във високите котловинни полета ще има условия за слана. През деня затоплянето ще продължи и максималните температури ще бъдат между 19° и 24°.
В четвъртък ще преобладава слънчево време с разкъсана висока, по-късно през деня и средна облачност. Вятърът ще е слаб, с южна компонента и максималните температури в югоизточните райони ще достигат 26-27°. Ще започнат да се повишават и сутрешните температури.
30.09.2024, 13:21 часа
152 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha