Съдът прати на принудително лечение жената, заплашвала Дара Екимова и Ясмин Кирилова

Съдът прати на принудително лечение жената, заплашвала Дара Екимова и Ясмин Кирилова

28-годишната пловдивчанка, която заплашваше певицата Дара Екимова, музикалния продуцент Саня Армутлиева и инфлуенсърката Ясмин Кирилова, ще бъде настанена в център за психично здраве. Това реши Пловдивският районен съд.
Гергана Неделчева е изпратена за принудително лечение в клиника в Кърджали за три месеца. Още днес под конвой и придружавана от медицинско лице тя беше превозена до психиатрията. Прокуратурата твърди, че има безспорни доказателства, че жената е автор на заплашителните съобщения. Иззет е мобилният телефон, от който те са изпращани.
Певицата Дара Екимова обясни, че тормозът срещу нея е продължил около година и половина, но от десет дни заплахите са спрели. За да спазва медикаментозната терапия, съдът назначи на Гергана за попечител нейната майка.
„Искам да се разследва случаят. Детето ми е невинно. В рамките на една година се правят четири експертизи. Като отидохме в София, с тестове се установи, че има параноидна шизофрения. Тя на никого нищо не е направила. Те първи я нападат и тя отговаря”, заяви Стиляна Неделчева, майката на Гергана.
„Посочената страда от психични заболяване. Опасна е за себе си и за околните. Най-адекватното, съобразено с разпоредбите на Закона за здравето, е настаняване в психиатрично заведение за срок от три месеца”, заяви Димитър Пехливанов, прокурор в Районна прокуратура - Пловдив. 

27.09.2024, 15:36 часа
159 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha