Жена е с тежка алергична реакция заради дървеници във влак на БДЖ /видео/

Жена е с тежка алергична реакция заради дървеници във влак на БДЖ /видео/ Жена е с тежка алергична реакция, след като беше нахапана от дървеници във влак.
На 18 септември Катя Атанасова пътува с нощния влак Варна-Казанлък с нейна приятелка.
„И тъй като влаковете във втора класа са в безобразно състояние, решихме да си вземем първа класа, за да ни бъде малко по-комфортно. Оказа се, че там има нашествие от дървеници. Цялото ми яке беше в кръв – там, където са стояли“, разказа в „Тази сутрин“ чрез вайбър Катя Атанасова, която в момента е в Австрия.
„Помолих кондуктора да дойде и да погледне как стоят нещата. Той само се хвана за главата и си тръгна. Разбрах, че съобщи на някого, но никой не реагира. След тази цялата история аз съм на медикаменти, антибиотици и урбазон и не знам това докога ще продължи, тъй като имам тежка реакция. Имам и съпътстващи заболявания, заради които се притеснявам“, коментира потърпевшата жена.
„Ние се преместихме в друго купе, но тъй като пътуването е пет-шест часа, стана така, че дървениците се пренесоха и върху моята приятелка, която сега води химична борба вкъщи. Непрекъснато пръска и не се знае дали няма да изхвърли всичките си мебели. Това е ужасна история, разбирате ли“, разказа още Катя Атанасова.
Алергичната реакция при нея се появява след ден-ден и половина, няколко пъти посещава болнично заведение и Бърза помощ. Жената споделя, че не може да си върши работата, тъй като лекарствата, които приема, предизвикват сънливост и отпуснатост.
Катя казва, че ще си търси правата. Допълва, че не иска нищо материално, а да се вземат мерки, защото чува от свои приятели и от отговорни хора в БДЖ, че влаковете са в окаяно състояние и има нашествие от дървеници.
Според инженер Кирил Бончев от БДЖ, ръководител на отдел „Безопасни условия на труд и екология“, не може да се каже, че във влаковете има нашествие от дървеници.
„Ежемесечно следим показателите по такива оплаквания. Може да се каже, че данните спрямо миналата година са аналогични. Категорично няма нашествие“, посочи той.
По думите му след такъв сигнал вагонът задължително се вади от експлоатация. С маневрен локомотив се извежда на депо „Надежда“, където остава за специална обработка. При наличие на дървеници се прави и втора химична обработка.
Кирил Бончев посочи, че има и превантивен контрол и по вагоните се слагат капани за инсекти. Те периодично се свалят от специализирана фирма, за да се провери дали има такива.
В конкретния случай след извеждане от експлоатация вагонът е обработен и ще остане три дни под карантина. През четвъртия ден ще се направи оглед на капаните за инсекти. След това ще последва втората химична обработка със специален уред, с който става обемно разпръскване на конкретно вещество.
И тъй като билетът е застраховка, по думите на Кирил Бончев потърпевшата Катя Атанасова може да подаде оплакване в специализирано звено на БДЖ.

24.09.2024, 14:06 часа
218 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha