Над 100 убити и изчезнали във война в мексиканския наркокартел "Синалоа"

Над 100 убити и изчезнали във война в мексиканския наркокартел "Синалоа" Най-малко петдесет и трима са убитите, а петдесет и един души са обявени за изчезнали в мексиканския щат Синалоа, откакто враждуващите фракции на едноименния наркокартел са започнали война в началото на този месец, предаде Ройтерс, като се позова на данни, изнесени от местните власти снощи. 
Конфликтът между двете най-влиятелни фракции избухна през юли, когато на американска територия беше арестуван един от главатарите на картела - известният като Ел Майо Исмаел Самбада, съосновател на престъпната организация, заедно с легендарния Хоакин Гусман - Ел Чапо, който излежава доживотна присъда в САЩ.
Губернаторът на Синалоа - Рубен Роча Моя, заяви снощи, че през последните дни са арестувани четиридесет души, а в помощ на населението на щата са били раздадени над пет хиляди порции храна.
Мексиканската армия, която се опитва да се пребори с насилието, в четвъртък арестува предполагаемия началник на охраната на един от синовете на Ел Чапо - Иван Арчивалдо Гусман, ръководителя на фракцията "Чапитос" ("Дребосъчетата" или "Малките на Чапо") в наркокартела "Синалоа".
21.09.2024, 09:37 часа
200 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha