Руски удари по Харков и Кривой рог, дете е сред загиналите

Руски удари по Харков и Кривой рог, дете е сред загиналите Трима души са загинали, сред тях и 12-годишно момче, след руски удари по жилищен район на Кривой Рог. Под развалините може да има затрупана хора, съобщи Униан. 
Областният управител на Днепропетровска област Сергий Лисак уточни, че са загинали две жени на 75 и 79 години.
Той допълни, че са ранени мъже на 31 и 50 години и 17-годишно момче. Пострадалите са настанени в болница в средно тежко състояние. 
Кривой Рог се намира в централната Днепропетровска област. Родният град на украинския президент Володимир Зеленски често бива вземан на мушка от руската армия. 
Руските военновъздушни сили са атакували с управляеми бомби и центъра на Харков тази нощ, предаде Укринформ, като се позова на местните власти. 
В Харков е имало три удара - две в Шевченковски район, един в Киевски район, каза кметът на града Игор Терехов.
Броят на пострадалите от вечерния обстрел на Харков се увеличи до 15. Всички с изключение на децата са в средно тежко състояние, осем пострадали са хоспитализирани, уточни той- 
Ръководителят на Харковската областна държавна администрация Олег Синегубов каза, че окупаторите са ударили пътното платно в самия център на Харков. Гори кола, повредени са павилиони, прозорци на болничните сгради и хотел, близо до който вече е имало вражески удар, уточнява той.
Четирима пациенти на болницата са ранени, съобщи нейният директор Руслан Врагов. 
21.09.2024, 13:31 часа
81 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha