Кръв на пътя! Мъж пострада в зрелищна катастрофа между бус и 2 камиона в Монтанско

Кръв на пътя! Мъж пострада в зрелищна катастрофа между бус и 2 камиона в Монтанско Мъж пострада в зловеща катастрофа между бус и 2 камиона в Монтанско, съобщиха от МВР.
Пътният инцидент е станал вчера, около 8.40 часа, край Лом. Сигнал за него е подаден минути след това на тел 112. На място незабавно е бил изпратен екип униформени. В хода на проверката е изяснено, че 43-годишен монтанчанин управлявал товарен автомобил „Мерцедес Спринтер“ с монтанска регистрация, собственост на фирма областния град. На прав участък от пътя, шофьорът предприел изпреварване, при което не оставил достатъчно странично разстояние между своето возило и изпреварвания от него тежкотоварен автомобил „Скания Р144“ с прикачено полуремарке, който също предприел изпреварване. 
При настъпилото ПТП бусът „Мерцедес“ последователно се блъснал в полуремаркето на тежкотоварния, като се ударил челно и във влекач с монтанска регистрация, който се движел в лентата за насрещно движение. 
При пътния инцидент са нанесени значителни материални щети по товарния автомобил, полуремаркето на единия тежкотоварен автомобил и влекача. 
Вследствие на катастрофата 43-годишният шофьор е с причинена телесна повреда. Той е транспортиран в МБАЛ-Монтана, където е настанен под лекарско наблюдение, без опасност за живата. 
Пробите за употреба на алкохол на водачите, участници в ПТП-то, са отрицателни. 
На местопроизшествието е извършен оглед и образувано досъдебно производство.

*Снимката е илюстративна
20.09.2024, 12:36 часа
4156 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha