В Монтана отбелязват Деня на независимостта с концерт и фолклорни изпълнения

В Монтана отбелязват Деня на независимостта с концерт и фолклорни изпълнения С концерт с изпълнения на духова музика и народни песни и танци на 22 септември в Монтана ще бъде отбелязан Денят на независимостта, съобщиха от общината.
Начало ще даде градският духов оркестър „Дико Илиев“ с диригент Пламен Крумов. Той ще изпълни произведения на своя патрон – автора на Дунавското хоро Дико Илиев, а също и композиции на Николай Братанов, Атанас Бояджиев, Джон Филип Соса и Ренато Солия. Ефектът от изпълненията на оркестъра ще бъде допълнен с танци от мажоретен състав към Общински младежки дом в Монтана с ръководител Луиза Стефанова.
Красотата и богатството на българския фолклор ще разкрият танцов ансамбъл „Ситница“ с хореограф Христо Иванов и народен хор „Пъстренец“ с диригент Петя Илиева. С изпълненията си те ще пренесат публиката в тракийската, шопската, пиринската и северняшката фолклорна област.
Концертът ще се проведе на откритата сцена на площад „Жеравица“. При неблагоприятни метеорологични условия ще се състои в Народно читалище „Разум 1883“.
14.09.2024, 17:00 часа
2311 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha