Татяна Дончева: Никой не е велик, дори и Ахмед Доган

Татяна Дончева: Никой не е велик, дори и Ахмед Доган Никой не е велик. Ахмед Доган - също! Стабилността на политическата система в момента е съдбоносна. Лявото и дясното са най-сигурните репери за обединение. ДПС е блокирана. Пеевски опита да превземе партията.
Това заяви пред БНР Татяна Дончева, лидер на "Движение 21", което е част от новата лява коалиция "БСП – Обединена левица".
"Лявото беше достатъчно фрагментирано, както и дясното, както и парламентът. Трябва да има процес на окрупняване на политическото пространство".
"ДПС е блокирана. Пеевски опита да превземе партията. Другите му се противопоставиха, но съпредседателството доведе до сегашните проблеми. Никой не е велик. Ахмед Доган - също!"
Дончева посочи и основните цели на новото ляво обединение.
"Стабилизиране на българската политическа система, укрепване на държавата и подобряване на жизненото равнище, повишаване на доходите, преодоляване на неравенствата".
Дончева отбеляза, че употребата на извънсистемни партии в последните 3-4 години не е удачна, както и че разпокъсаният парламент ражда постоянно политическа нестабилност.
Листите трябва да се направят така, че да дърпат избиратели, подчерта Дончева.
"А не някой да си мисли, че като го е излъчило на БСП не знам кое ръководно тяло, той вече е абониран за мандата. Лявото обединение е предпоставка за повишаване на резултата, но то няма автоматично да доведе до увеличаване на мандатите. Гаранцията са хората – когато бъдат излъчени нови лица, но утвърдени в професията".
Проблемът на БСП започна от Станишев, каза Татяна Дончева.
"От комплексите му и задушаването на всякакъв лидерски потенциал в партията. Това, което Корнелия Нинова жъне, е посято от Сергей Станишев. Най-тежкото нещо, което той направи, е връзването с Цветан Василев и Пеевски. И досега не сме решили тези зависимости. Това ново обединение ще трябва мисли за рисковете".
Тя посочи, че "старите муцини" са в новото ляво обединение, "но няма да се натрапват".
"Изградили сме сериозни хора в "Левицата".
11.09.2024, 11:36 часа
399 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha