COVID-19 се завръща в Монтана! Броят на заразените скача драстично през последните седмици

COVID-19 се завръща в Монтана! Броят на заразените скача драстично през последните седмици Тревожен ръст на заболелите от COVID-19 в Монтанско отчитат от Регионалната здравна инспекция. През последните седмици броят на регистрираните случаи достига стойности, невиждани от месеците след пандемията. 
Само през изминалата седмица броят на заразените е 28. За предходната пък те са били 22. За сравнение, през последната година те никога не са били двуцифрено число на седмична база. Общо за август заболелите са над 70. 
Вчера главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев коментира, че COVID-19 вече трудно може да бъде различен от обикновена инфекция.
"Вирусът не води до нуждата от спешна медицинска помощ, което означава, че е привикнал към човека, не е патогенен и е един от многото респираторни вируси. При хората със слаб имунитет обаче може да има по-сериозни последствия", предупреди лекарят.
При наличие на симптоми на респираторни инфекции се препоръчва ограничаване на контактите с хора, най-вече принадлежащи към уязвимите групи - възрастни, такива със съпътстващи заболявания и деца, както и своевременна консултация с лекар, с цел осигуряване на навременно лечение.
 
10.09.2024, 08:30 часа
1253 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha