И във Видин не се разбраха за състава на РИК

И във Видин не се разбраха за състава на РИК Политическите партии и коалиции не постигнаха съгласие за състав на Районна избирателна комисия-Видин за предсрочните парламентарни избори на 27 октомври.
На проведените днес консултации областният управител Ани Арутюнян представи квотното разпределение в съставите на районните избирателни комисии. РИК 05 в област Видин ще се състои от 13 членове, в това число председател, четирима зам.-председатели и секретар. Квотното разпределение предвижда в комисията да има четирима членове от коалиция ГЕРБ-СДС; по 3-ма членове от коалиция „Продължаваме промяната“ – Демократична България“ и ПП „Възраждане“; ПП ДПС, ПП „Има такъв народ“ и коалиция „БСП за България”  – по 1 член.
По време на консултациите представителите на партиите и коалициите не постигнаха консенсус за председателското и секретарското място. По тази причина съставът на РИК-Видин ще бъде определен от Централната избирателна комисия по служебен път.
В държавната администрация са подсигурени всички условия за работата на комисията, която ще се помещава в Заседателна зала № 1 и ще изпълнява правомощията си от 07.09.2024 г. до 10.11.2024 г. (14 дни след изборния ден), уточниха от Областната администрация във Видин.
02.09.2024, 09:45 часа
313 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha