Сигнал до РИК: Превозват избиратели с автобус до секция във Видин

Сигнал до РИК: Превозват избиратели с автобус до секция във Видин В РИК-Видин е постъпила жалба, подадена от К.И.В. – упълномощен представител на коалиция „Продължаваме Промяната - Демократична България“. В нея се твърди, че от квартал „Нов път“ с организиран превоз /пътнически автобус/ се превозват избиратели до избирателните секции, находящи се в бившето седмо училище и че организаторите на транспорта и наелите автобуса манипулират вота на превозваните от тях хора.
Членове на РИК-Видин са извършилиа проверка, при която са констатирали, че в РИК-Видин е получена заповед на кмета на община Видин, с която във връзка с произвеждане на изборите за Народно събрание и за членове на Европейския парламент днес и необходимостта от осигуряване на допълнителен автобусен превоз от кв. „Нов път“, е определено лицензирано дружество превозвач.
От данните в жалбата и от извършената проверка не са събрани доказателства, относно манипулиране вота на превозваните хора. Установено е наличие на Договор за обществен превоз на пътници по допълнителна линия № 2.
С оглед на гореизложеното и на основание чл. 72, ал. 1, т. 20 от Изборния кодекс, Районна избирателна комисия – Видин не е установила нарушение нарушение, изразяващо се в манипулиране вота на превозвани хора от кв. „Нов път“ по допълнителна линия № 2.
09.06.2024, 14:30 часа
527 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha