Остава тежко състоянието на работника, затрупан от срутилата се аула в НБУ

Остава тежко състоянието на работника, затрупан от срутилата се аула в НБУ Остава тежко състоянието на работника, който пострада след като част от покрива на аулата на Нов български университет рухна върху него, заедно с фотоволтаиците.
Той е с много вътрешни наранявания и му предстоят поредица от операции, съобщиха от "Пирогов", където е настанен.
"Още с пристигането на първите екипи, след разчистване на отломките човекът беше спасен. Отломките бяха разчистени много внимателно - първо трябваше от фотоволтаиците, след това тежките. Човекът беше в съзнание, но в тежко състояние, затиснат от кръста надолу. По сведения са били 6 души,от които пет за избягали", обясни старши инспектор Пламен Радев от столичната пожарна.
В спасителната операция е включено и куче, за да се уверят, че няма други затрупани.
"То е част от пожарната от една програма вследствие на земетресението в Турция. Това е един от най-бързите начини за претърсване на подобни пространства след разрушения, за да се види дали има живи хора. То търси по миризма и сигнализира с лаене", обясни Георги Никифоров от Шеста районна служба към пожарната.
28.08.2024, 12:18 часа
323 2
Коментари

Илиян Пичкин

28.08.2024, 12:29 часа
Има ли пусната обществена поръчка за тоя покрив? Мога да направя такъв, който да падне веднага след освояването на парите. Тоя кмета на София не е СЛЪНЦЕ! Нашия си е СЛЪНЦЕ!

пешо

28.08.2024, 12:24 часа
Има нещо сбъркано в този покрив . Още от проектирането му .
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha