На разсъмване: Кола се заби в автобус с Монтанско, има пострадал

На разсъмване: Кола се заби в автобус с Монтанско, има пострадал Човек пострада в катастрофа между кола и автобус в Монтанско, съобщиха от МВР.
Пътният инцидент е станал вчера в село Ковачица. Сигнал за него е подаден около 7.50 часа в районното управление на Лом. На място бил изпратен екип на „Пътен контрол“, който установил, че са се ударили лек автомобил "Фолксваген Голф" с монтанска регистрация, управляван от 47-годишен местен жител, и автобус "Бова Магик". Второто возили също било монтанско, фирмена собственост, а зад волана му седял 62-годишен ломчанин. 
В хода на проверката е изяснено, че около 7.50 ч. на прав участък от пътя водачът на колата не оставил достатъчно дистанция между своя автомобил и автобуса, който се движел пред него, и спрял на спирка от редовните линии за обществен превоз на пътници. Лекият автомобил не успял да намали скоростта и да спре, при което блъснал автобуса отзад. 
При реализираното ПТП са нанесени значителни материални щети по двете возила и е причинена телесна повреда на водача на „Голф“-а. Той е с фрактура на лявата ръка и е оставен под наблюдение в МБАЛ-Лом, като опасност за живота му няма. Пробите за употреба на алкохол на двамата водачи са отрицателни. 
На местопроизшествието е извършен оглед и образувано досъдебно производство по чл. 343, ал. 1, буква "б", вр. чл.342, ал.1 от НК. 

*Снимката е илюстративна
13.09.2024, 09:45 часа
2373 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha