Европа, 21 век: Превърнаха задблоково пространство в центъра на Враца в обществена тоалетна /снимки/

Европа, 21 век: Превърнаха задблоково пространство в центъра на Враца в обществена тоалетна /снимки/ Задблоково пространство в идеалния център на Враца е превърнато в обществена тоалетна. Затова алармират жителите на блокове 11 и 13 на бул. „Никола Войоводов“ /Пробива/. 
Става въпрос за района зад къщичките за палачинки и сладолед в началото на пешеходната зона откъм пл. „Македония“ /Суми/. По думите на живеещите в близките блокове, зоната около гаражите и до изкопа на мястото на бившата печатница е зарината с боклуци. Там се изхвърлят както строителни, така и битови отпадъци. 
По-фрапиращото обаче е, че уличните търговци, развиващи дейност там, както и шахматистите и картоиграчите, които се събират на близките маси, използват площта за обществена тоалетна. По някой път се облекчават пред вратите на гаражите, абонатната станция и входовете на блока.
„Преди около 2 години подадохме сигнал до община Враца от името на живущите в блокове №11 и 13, но досега нямаме никакъв отговор или резултат. При сегашните жеги 
мирише на урина, а посочените хора продължават да си ходят по нужда на същите места. При направена от мен забележка на един господин, той ми отговори, че като няма тоалетна къде да ходи - в гащите ли си“, пише жител на един от блоковете. 
Той призовава да се вземат мерки от когото е необходимо и освен почистване на терена, който е общински, да се постави поне една еко тоалетна за нуждите на шахматистите, уличните и другите търговци. 
„И на всички останали пребиваващи, викащи и пеещи нощно време в района“, допълва врачанинът. 
Репортер на агенция BulNews се увери на място в достоверността на сигнала. В Района наистина се носи миризма на урина и има множество боклуци от всякакъв вид. 
Вижте снимки на гледката в град, областен център, в Европейския съюз в галерията по-долу. 
16.08.2024, 08:50 часа
4703 3
Коментари

komhia na mastikata

19.08.2024, 13:22 часа
abe tva ne e li srehtu naze pri vinarnata= nema koi da go pocisti

бако

16.08.2024, 14:06 часа
около контейнерите е ад , а ароматът на пикня се носи навред.

квартален жител в центъра

16.08.2024, 14:01 часа
браво за вашата реакция и материала. дано който трябва както е казал жителят съкварталец да вземе мерки и приведе в подобащ за 21 век вид района. Да се постави и тоалетна.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha