Затваряйте прозорците! Голям пожар край Враца трови въздуха, 5 пожарни се борят със стихията /снимки/

Затваряйте прозорците! Голям пожар край Враца трови въздуха, 5 пожарни се борят със стихията /снимки/ Голям пожар избухна тази вечер край Враца, видя само репортер на агенция BulNews.
От около 1 час гори сметището край село Косталево.
На мястото на инцидента има 5 пожарни, които се борят с пламъците. Огънят е толкова силен, че се вижда чак от международния път Е-79 между Мездра и Враца.
Според разбиращите от всичко експерти на община Враца, екстремно високите температури са виновни за пожара в Регионалното депо.
Мобилизирани са 4 цистерни за вода на БКС, които оказват решителна подкрепа на огнеборците.
Над района вече се стеля задушлива миризма, която е толкова гъста, че затруднява дишането на хората. Димът вече натисна Враца и затова е препоръчително гражданите да затворят прозорците на жилищата си.
Борбата с пламъците продължава с пълна сила, но ще е необходимо много време, докато те бъдат загасени.
На този фон лошо впечатление прави реакцията на шефа на сметището Миро Комитски. Бившият зам. областен управител и верен кадър на ГЕРБ е забранил да се допускат журналисти до огромния пожар. Най-вероятно това се прави с цел да се съхрани невероятната държавна тайна, каквато представлява горенето на боклук. Като изключим иронията, в случая става въпрос за демонстрация на власт, чрез която да се попречи обществото да получи правдива информация за опасния инцидент. Това се случа на фона на стотици пожари в страната, които напоително са отразяват от всички медии.
Във Враца обаче корпулетният Миро Комитски не желае гражданите да научат истината за опасния инцидент, който продължава да трови областния център.
ГЕРБ, що не си приберете от Враца вересиите Кико Пеликана и Миро Слона?!
13.08.2024, 21:50 часа
14664 5
Коментари

V

14.08.2024, 12:26 часа
Дейността на РДНО Враца плаче за истинска финансова ревизия! Политическото му ръководство единствено е там, да харчи надутата План сметка, одобрена от мъдрите в Об.С. А колкото до М.К.- една некомпетентна "маша" в ръцете на К.К. за източване на с-ва

nuri

14.08.2024, 10:47 часа
Комитски, всички знаем, че едно решение не може да вземеш сам, ами я поне не се големей и не забранявай на медиите достъп, щото до есента ти е мандата и после ЧАО.

Иво

13.08.2024, 23:39 часа
ТОЯ Е ДВИЖЕЩО СЕ ЗЛОБНО, ГРОЗНО, ДЕБЕЛО, ПЛЕШИВО ЧОВЕЧЕ ПЪЛНО С ЛАЙНА .

колега

13.08.2024, 23:24 часа
Миро Комитски ? Мишан п....та . Директора , Зам. Областен управител, вечния неуспял кандидат за кмет и депутат. Амбиция без нужните качества. Чака бай Пешо да каже какво да прави. КАЛИНКА ,,,,,

Палят, щот няма място - тактика и смрад за народа хОй

13.08.2024, 22:18 часа
Е там ли се намърда таз криводолска лой
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha