АПИ: С ускорени темпове се изграждат участъците от скоростния път между Мездра и Ботевград

АПИ: С ускорени темпове се изграждат участъците от скоростния път между Мездра и Ботевград Напредва изпълнението на строително-монтажните дейности, които се извършват на трасето „Ботевград-Мездра“, съобщиха от АПИ. 
В подлеза на п. в. „Мездра“ /при км 161+665/ се демонтира железният път и траверсите от трасето на жп линията Мездра – Руска Бела, а контактната мрежа е изцяло премахната. Дейностите по съоръжението са част от модернизацията на път I-1 Мездра – Ботевград в участъка от 161-ви до 194-ти км. 
В края на юни бяха възобновени дейностите по доизграждането на пътните възли на две нива – „Мездра“, „Дърманци“ и „Ребърково“. По надлеза над железопътната линия при п.в. „Мездра“ е премахнат асфалтобетона и изравнителния бетон. 
Новата пътна плоча е готова и се изграждат тротоарните блокове. Съществуващите 2 съоръжения са разрушени. Работи се по изкопа за фундаментите. 
Пътната основа е премахната и се извършват изкопни работи по директно трасе и по пътните връзки. Долното строене на п.в. „Дърманци“ е завършено. В момента се работи по изграждането на колони и ригели, изпълняват се изкопни и насипни дейности, а съществуващият асфалтобетон е разрушен. Изгражда се пътната връзка за с. Дърманци и водостоци. В участъка от 171-ви км до 175-и км се работи по големите съоръжения. 
В района на 172-ри км е предвидено изграждане на два моста, като единият е завършен, а вторият е на етап строителство на тротоарни блокове включително. Монтирани са еластични огради и парапети. Положено е защитно покритие по всички открити бетонови повърхности. 
Строителните дейности в отсечката между Мездра и Новачене /от 161-ви км до 175-и км/ са изпълнени на 67%. Дейностите по лот 1 - отсечката от 175-ти км до 194-ти км, от модернизацията на път I-1 Мездра – Ботевград са изпълнени на близо 73%. 
В момента се работи по 4-ри големи съоръжения, това са мостовете при 181-ви км, 182-ри км, 175-и км и 176-и км. Извършва се корекция на речно дере при 180-ти км, изпълняват се и редица малки съоръжения - водостоци и подпорни стени, както и дренажи и отводняване. На места се полага долна асфалтова смес.
03.08.2024, 13:57 часа
20943 1
Коментари

wow

04.08.2024, 07:03 часа
Че Дияна Русинова беше минала и каза че НИЩО не се работи. Някой ни лъже тук и това не е тя.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha