Ремонтират улиците в ромската махала на Монтана с над 2.5 милиона лева

Ремонтират улиците в ромската махала на Монтана с над 2.5 милиона лева Община Монтана обяви обществена поръчка за рехабилитация и реконструкция на част от уличната мрежа в ромската махала на града - квартал Кошарник.
Целта на проекта е възстановяване и подобряване на транспортно-експлоатационните качества на пътната настилка на улиците с оглед осигуряване условия за безопасност на движението.
Съществуващата настилка на всички улици е в много лошо състояние, с многобройни дупки, кръпки и пукнатини, което води до дискомфорт за пътуващите по пътното платно и е предпоставка за пътно-транспортни произшествия.
С основният ремонт на уличната мрежа в кв. Кошарник се цели чрез възстановяване и замяна на конструктивни и геометрични елементи и съоръжения и изпълнението на нови такива, с които се увеличават носимоспособността, устойчивостта и трайността на пътя и съоръженията към него, да се подобрят транспортно-експлоатационните качества и се осигурят по-добри условия за удобен, безопасен и икономичен транспорт на пътници и товари.
Общата дължина на улиците, които се предвижда да бъдат ремонтирани, е 1 600 метра, а прогнозната стойност за изпълнението е 2 567 000 лева. 
 
26.07.2024, 08:40 часа
3381 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha