Вдигат цените на синята зона във Враца, вижте с колко

Вдигат цените на синята зона във Враца, вижте с колко Вдигат някои от цените на синята зона във Враца, научи агенция BulNews. Това става ясно от докладна записка, внесена в общинския съвет от директора на общинско предприятие „Паркинги и гаражи“.
Предвижда се актуализация както на начина на заплащане, така и на размера на част от цените, свързани с режима на платено паркиране. Това са служебния абонамент, преференциално паркиране по местодомуване, както и на цената за прилагане на принудителните административни мерки - репатриране на неправилно паркирали превозни средства и блокиране с техническо средство (скоба). 
След промените, ако паякът вдигне колата ви, това „удоволствие“, вече ще струва на врачани не 50, а 60 лева. Премахването на скобата също поскъпва – от 25 на 30 лева. Служебният абонамент пък скача от 70 на 100 лева. 
Колкото до начина на плащане, той касае паркоматите, които вече няма да издават бележки, а плащането ще се визуализира само на дисплея на устройството.
Освен актуализация на част от цените, се предлага и въвеждането на нови услуги за платено паркиране, даващи възможност на водачите за неограничено паркиране в часовия диапазон на работното време на зоната за платено паркиране, чрез закупуването на седмичен, месечен или годишен абонамент за услугата, предлагана от общинското предприятие. Те ще струват съответно 36, 100 или 1200 лева. Така хората с абонамент, могат да спират неограничен брой пъти и за неограничено време в синята зона.
Предлага се и да отпадне втората ценова зона – тази в района на болницата. Там паркирането е наполовина по-евтино – 50 ст. на час, като директорът на предприятието предлага да стане левче, като на другите места в града. Предложението е мотивирано с твърдението, че така ще се увеличат приходите на предприятието, тъй като сегашните не покриват себестойността на предоставяната услуга.
Приложен е и сравнителен анализ с други градове, като въпреки поскъпването, синята зона остава сред най-евтините в областните центрове у нас. 
25.07.2024, 08:50 часа
3523 3
Коментари

Do Bulnews

26.07.2024, 08:57 часа
Айде вадете трия компромати, да маиняте тоя кмет, доде е време и не е дозасрал около болницата. Добре, че папките са тук!

RZArector

26.07.2024, 01:09 часа
Зл. Живков, кмета на Монтана е отговорен, a вашия копира. В Монтана синята зона е 2 лв./ч, зелената е 1 лв./ч,. Много улици, (изцяло жилищни) бяха превърнати в зелена зона. За всеки живеещ - 120 лв. абонамент, ако искаш да си държиш колата пред вкъщи

25.07.2024, 15:33 часа
Каква услуга е това ?!? Освен отхранването на група нискоквалифцирани, невъзпитани и необразовани индивиди, налагането на тормоз на гражданите и демонстриране на "сила", друг ефект от "услугата" няма. А за плащането около болницата .... нямам думи!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha