Шест неща, които никога да не правите след раздяла

Шест неща, които никога да не правите след раздяла Любовните раздели са едни от най-трудните моменти в живота на един човек.
Всеки ги преживява по различен начин, но истината е, че се отразяват сериозно на психиката на всеки. Затова е важно да преминаваме през тези моменти по-бързо, по-осъзнато и по-щадящо за самите нас.
Ето какво да НЕ правите, когато се озовете в период на раздяла:

1. Не следете какво прави - спрете с постоянното отваряне на профила му в социалните мрежи, за да видите къде и с кого е. Това прави откъсването от този човек изключително трудно и мъчително. Приемете, че вече не трябва да се интересувате от това и затворете профила му. 

2. Не преминавайте през всичко сами - не е добра идея да се изолирате и да не споделяте с никого. Напротив! Намерете си добри слушатели, на които да изкажете мъката си. Много по-бързо ще си излеете всичко, когато има кой да ви чуе и да ви даде съвет. 

3. Не отивайте при друг за отмъщение - това е изключително емоционално объркващо действие за вас самите. Сърцето и ума ви са на друго място, за това не тичайте при друг, защото това няма да ви накара да се почувствате по-добре, а напротив - ще увеличи агонията ви. 

4. Не залитайте по вредни навици - те са временна, кратка и безмислена разтуха. За едни това е да си похапват до забрава, за други е да пият повече алкохол, за трети - да стоят до късно по клубове и дискотеки. Напротив! Преминете през този период с разходки в природата, медитация и време за вас самите, в което да се погрижите са тялото и духа си.

5. Не четете стари съобщения - изтрийте всичко, което някога сте си писали. Не се връщайте към сантименталните ви разговори и обясненията в любов. Това само ще ви остави силно привързани към този човек, а той вече е друг и взаимоотношенията ви са други. 

6. Не се преструвайте, че всичко е наред - няма нужда да се усмихвате, да се веселите и да се правите, че няма нищо, когато вътрешно изпитвате болка. Така давате смесени сигнали на тялото и ума си, които не се разбират и объркват емоциите ви. Отдайте се на момента - плачете, ядосвайте се и преминете през него, вместо да го замазвате с фалшиво добро настроение.
23.07.2024, 11:00 часа
287 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha