Еврото губи стойност след изборите във Франция

Еврото губи стойност след изборите във Франция Еврото се търгува с 0,3% по-ниско в Австралия в понеделник, отколкото затвори в петък, негативна тенденция, която може да отразява опасенията на инвеститорите относно победата на левите партии на изборите във Франция, съобщи аг. Bloomberg.
При отварянето на Австралийската фондова борса в понеделник 1 евро се търгува срещу 1,0807 долара. Най-голямото безпокойство на инвеститорите беше победата на левия „Нов народен фронт“ заради обещанията на коалицията да разшири бюджетните разходи, когато публичните финанси на страната вече са обременени с дългове.
Според предварителните резултати от предсрочните избори, в Народното събрание (долната камара на парламента), състоящо се от 577 депутати, левият "Нов народен фронт" получава от 175 до 205 места, президентската коалиция „Заедно за републиката“ получава от 150 до 175 мандата. Дясна партия "Национално обединение" завърши на трето място и може да разчита на 115-150 места в долната камара на парламента.
08.07.2024, 11:45 часа
249 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha