ISW: Путин преследва окончателен край на войната и унищожаване на Украйна

ISW: Путин преследва окончателен край на войната и унищожаване на Украйна Президентът на Русия Владимир Путин използва срещата с унгарския премиер Виктор Орбан на 5 юли, за да се противопостави изцяло на преговорите за прекратяване на огъня. Той се ангажира да преследва „окончателен“ край на войната, който да постигне целта му да унищожи украинската държавност, пише Институтът за изучаване на войната (ISW).
Путин изрично отхвърля участие на Русия в смислени преговори за споразумение за прекратяване на огъня. Според него споразумение между Русия и Украйна не трябва да води до временно прекратяване на огъня, тъй като това би позволило на Украйна да се прегрупира и превъоръжи. По думите му Русия предпочита „пълен“ и „окончателен“ край на конфликта.В момента обаче Путин не желае да приеме нищо друго освен унищожаването на украинската държавност и идентичност, както неговите забележки и искания последователно са илюстрирали. Той настоява както за предаване на значителна част от територията и хората на Украйна на Русия, така и за украинска военна капитулация още преди началото на преговорите.
Увереността на Путин в способността на Русия да насърчи капитулацията или да спечели продължителна война на изтощение се основава на оценката, че Украйна няма да бъде в състояние да проведе оперативно значими контранастъпателни операции, допълват от института.
Въображаемите граници на „Новоросия“ обаче се оспорват сред руските ултранационалисти и Путин и Кремъл рутинно посочват, че имат цели за териториално завладяване отвъд административните граници на четирите области, които Русия е анексирала незаконно.
06.07.2024, 15:48 часа
530 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha