Драма в ДПС! Врачанският депутат Валентин Тончев сред бунтарите, които застанаха срещу Пеевски

Драма в ДПС! Врачанският депутат Валентин Тончев сред бунтарите, които застанаха срещу Пеевски Врачанският народен представител от ДПС Валентин Тончев се оказа сред бунтарите, които днес застанаха срещу съпредседателя Делян Пеевски, научи агенция BulNews.
Това стана ясно, след като се появи диаграма с имената на депутатите, които по-рано днес гласуваха срещу предложения от ГЕРБ за премиер Росен Желязков.
Припомняме, че Бойко Борисов и Делян Пеевски бяха мобилизирали своите хора в парламента, за да успее да мине предложението за нов кабинет.
След гласуването стана ясно, че войната в ДПС е факт. Партията се разцепи на два лагера след гласуването на кабинета на Росен Желязков. Припомняме, че 30 депутати от ДПС гласуваха "за", 14 бяха "против", а 1 "въздържал се".
По-рано днес стана ясно, че почетният председател на партията Ахмед Доган е разпоредил на депутатите да не подкрепят правителството на ГЕРБ, но Делян Пеевски обяви, че няма да се съобрази с това искане.
Така се стигна до раздора в партията. Оказва се, че сред гласувалите "против" е другият съпредседател на ДПС Джевдет Чакъров.
В лагера на Доган освен Чакъров попадат още: Юсеин Вейселов, Хайри Садъков, Хабибе Расим, Фатме Рамадан. Тимур Халилов, Севим Али, Мехмед Салим, Левент Мемиш, Ешреф Ешрев, Едис Даудов, Джейхан Ибрямов (гласувал "въздържал се"), Валентин Тончев, Анджей Джандев, Ализан Яхова.
През следващите дни ще стане ясна неговата политическа съдба.
03.07.2024, 17:57 часа
4034 1
Коментари

хаджи Генчо

03.07.2024, 18:18 часа
Това ще му е последно посещение в кучкарника (парламент), ще си яде чорапите, освен ако не си е предложил дирника на Сокола.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha