Хеликоптер транспортира жена в тежко състояние от Велинград до София

Хеликоптер транспортира жена в тежко състояние от Велинград до София Жена в тежко състояние е транспортирана с хеликоптер от Велинград до София, съобщиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването. Пациентката (70 г.) е с черепно-мозъчна травма, получена по-рано днес, вследствие на падане. Първоначално жената е настанена в Многопрофилна болница за активно лечение - Велинград, но след преценка на медицинските специалисти е подаден сигнал за необходимостта от преместване в лечебно заведение с по-високо ниво на компетентност. 
Дежурният медицински екип – д-р Динко Щилянов и медицинска сестра Нина Минкова, са се отзовали на сигнал, подаден към Координационната централа на Центъра за спешна медицинска помощ по въздух в 11:55 ч. Хеликоптерът, пилотиран от капитаните Велин Андреев и Васил Вълков, е излетял в 12:23 ч. и 32 минути по-късно пристига във Велинград. Жената е транспортирана до мястото на кацане, където в 13:15 ч. е поета от медицинския екип в хеликоптера. В 14:00 ч. хеликоптерът каца на площадката на столичната болница „Света Анна“, където екип на спешното отделение поема 70-годишната пациентка.
Пациентката е с опасност за живота, настанена е в Клиниката по анестезиология и интензивно лечение, казаха за БТА от болница "Св. Анна".
Миналата седмица беше изпълнена петата мисия за оказване на спешна медицинска помощ по въздух, когато дежурният медицински екип се отзова на сигнал, подаден от болница "Д-р Стефан Черкезов" - Велико Търново за 62-годишен пациент в тежко състояние след катастрофа. След транспортирането на пострадалия до София, пациентът е придружен от авиомедицинския екип и екип на Центъра за спешна медицинска помощ - София и е закаран с линейка до болница "Пирогов".
03.07.2024, 16:45 часа
359 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha