Американски генерал: Путин да не забравя, че САЩ и Франция също имат ядрени оръжия

Американски генерал: Путин да не забравя, че САЩ и Франция също имат ядрени оръжия Американски генерал припомни на руския президент Владимир Путин, който често заплашва страните от НАТО с ядрен апокалипсис, че САЩ, Франция и Великобритания също имат ядрени оръжия.
Бившият главнокомандващ на НАТО ген. Уесли Кларк заяви пред телевизия „Еспресо“, че войната в Украйна ще приключи, когато Путин осъзнае, че не може да победи Украйна и да задържи завинаги окупираните територии.
Уесли Кларк е сигурен, че Русия няма да използва ядрени оръжия срещу Украйна – макар често да прави подобни заплахи в своята реторика.
„Този коз (ядреният арсенал) обаче не е само в ръцете на Русия, защото САЩ, Франция и Великобритания също имат ядрени оръжия“, каза Кларк. Той не смята, че Путин ще е готов да жертва съществуването на Русия.
Американският генерал добави, че Украйна никога не е била военна заплаха за Русия. „Хората на Украйна просто искаха да могат да избират своя собствен път“, заяви той. „Ако Путин мислеше правилно, Украйна и Русия можеха да бъдат партньори днес. Вместо това той избра грешния път, основан на фалшива история и привлекателността на руския империализъм, който няма място в 21 век“, заключи Кларк.
30.06.2024, 09:49 часа
269 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha