Любомир Стефанов: Партиите не проумяват, че са удавници - гледат от дъното нагоре

Любомир Стефанов: Партиите не проумяват, че са удавници - гледат от дъното нагоре Няма нито една политическа сила в този парламент, която да има партньор, който може да привлече и задържи. Това прави задачата за съставяне на правителство трудно решима. Това заяви Елена Дариева в предаването "Здравей, България" по Нова. 
 По думите ѝ е възможно кабинет на малцинството, ако "се отвори ветрилото извън ДПС и се привлече ИТН". 
Партиите не проумяват, че са удавници и гледат от дъното нагоре. Българските граждани удариха шамар на политиците си. Нито една партия не влезе без щета в  този парламент. Първият мандат ще сработи, когато говоренето стане смислено, коментира политологът Любомир Стефанов. 
Партиите са се превърнали в отбори, които гледат само себе си. Много тежък реваншизъм, който пречи, заяви Първан Симеонов. Според него има шанс за реализиране на първия мандат, ако Борисов привлече част от ПП-ДБ и БСП. "Аз дори в монолитността на БСП започнах да се съмнявам. Това ще прилича на по-широк пъзел", каза още той. 
По думите му голяма част от избирателите се оглеждат за нови участници.
Четири години след протестите разговорът е ДПС каква част от властта ще има. Ние не само легитимираме един модел, който щяхме да отхвърлим, а почваме да се уповаваме на него, смята Първан Симеонов.
"Накрая ще се стигне ДПС да е първа политическа сила", смята Любомир Стефанов. "В ДПС текат сътресения, които не се обясняват. При положение че Пеевски е назначен от Доган малко трудно ми се струва да маха негови хора", добави още той.
Относно решението на президента Радев да не участва в срещата на върха на НАТО, Елена Дариева коментира: "Проблемът беше изкуствено създаден. Вдигна се вълната с питането на НС. Видяхме разминаване в позициите на Борисов и Пеевски. От друга страна най-убеденият евроатлантик в последно време Пеевски реши, че позицията на Радев не е категорична".  
28.06.2024, 14:15 часа
324 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha