Безкористна добрина: Жена загина, за да спаси майка и детето ѝ от нападение с нож

Безкористна добрина: Жена загина, за да спаси майка и детето ѝ от нападение с нож Китайка загуби живота си в опит да предпази японска майка и детето ѝ от нападение с нож, предаде Би Би Си.
Ху Юпин работи като придружител на училищен автобус в китайския град Суджоу, когато мъж напада японка и детето ѝ на автобусна спирка пред японско училище. Жената получава сериозни наранявания, докато се опитва да го възпре, а по-късно е починала.
В интернет заваляха възпоменания за нея, а местното правителство заяви, че тя ще бъде удостоена със званието „Праведен и смел модел за подражание“.
Японското посолство в Китай също спусна знамето си до половин мачта в чест на Ху Юпин. Издигането на знамето на половина е знак за траур. Това е уважителен начин да се почете паметта на важен човек или да се  изразят съболезнования след трагедия.
В изявление в платформата Weibo посолството заяви, че е „натъжено“ от нейната смърт.
„Вярваме, че смелостта и добротата на Ху Юпин представляват и тези на китайския народ. Отдаваме почит на праведните ѝ дела. Нека почива в мир“, се казва в съобщението.
В китайските социални медии също се изляха съболезнования и похвали.
„Ще помним твоята доброта и смелост, защото ти защити сигурността на нашите японски приятели и запази репутацията на обикновените китайци“, гласи един от коментарите в Weibo.
Друг описва Ху Юпин като „обикновена, добродетелна и смела китайска сестра“.
При нападението в понеделник, 24 юни, пострадаха майката и синът, но нараняванията им не бяха животозастрашаващи. Заподозреният, 52-годишен китаец, е арестуван на място.
28.06.2024, 13:30 часа
400 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha