Проведоха обучение по БДП за ученици в Борован /снимки/

Проведоха обучение по БДП за ученици в Борован /снимки/ Обучението по Безопасност на движението по пътищата (БДП) развива и усъвършенства защитните механизми на децата като участници в пътното движение, създава определен начин на мислене и изграждане на поведение, които осигуряват не само лична безопасност, но и сигурност на останалите участници в движението.
Глобалната цел на образователния процес по БДП изисква у децата да се изградят представи и понятия за пътното движение и умения за безопасно придвижване като пешеходци.
Вчера в ЦПРЛ „Маша Белмустакова" в Борован се проведе обучение по БДП за учениците от основните училища на територията на общината.
В него взеха участие Община Борован, ЦПРЛ „Маша Белмустакова"-Борован, ОУ „Отец Паисий"-Борован, ОУ „Св. св. Кирил и Методий“-Добролево, ОУ „Св. св. Кирил и Методий“-Малорад и полицейският участък в Борован. 
На децата им бяха представени основни правила за безопасност по време на движение в автомобил, на улицата и важната роля на пешеходеца, за да няма пътни инциденти. Те бяха бяха много развълнувани и нямаха търпение да зададат своите въпроси към полицая. Отговаряха светкавично на въпроси от викторина, състезаваха се да редят пъзели под формата на пътни знаци и да оцветяват с правилните цветове картинки на съответници знаци от правилника за движение
28.06.2024, 09:36 часа
260 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha