Ясна е програмата на фолклорния фестивал „Пъстра огърлица“ във Вършец

Ясна е програмата на фолклорния фестивал „Пъстра огърлица“ във Вършец Община Вършец организира в почивните дни на тази седмица Международен фолклорен фестивал „Пъстра огърлица“ с участието на ансамбли за изворен и обработен фолклор от шест страни, съобщиха от местната администрация.
Фестивалът ще започне с дефиле на участниците в събота следобед на 22 юни. След това ще има официално откриване и първа фестивална вечер, като се очаква концертите да продължат до късно вечерта. На следващия ден дефилето започва сутринта, а концертите са след него. Очаква се в късния следобед да бъде закриването на фестивала.
В  тазгодишното издание на фестивала, което ще е десето поред, ще участват няколко български ансамбъла, а също фолклорен ансамбъл „Арбана“ от Тирана – Албания, ансамбъл „Летящите грузинци“ от Тбилиси – Грузия, фолклорна танцова група от Младежки център от Хластара – Гърция, група за ирландски фигурни танци от Килдеър – Ирландия и фолклорен ансамбъл „Сонечко“ от Житомир – Украйна.
От община Вършец съобщиха, че целта на фестивала е популяризиране на фолклорното богатство и културните традиции на страните от Европейския регион./БТА
20.06.2024, 14:42 часа
541 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha