Митничари откриха милион и половина фалшиви бандероли за цигари на Дунав мост 2 /снимки/

Митничари откриха милион и половина фалшиви бандероли за цигари на Дунав мост 2 /снимки/ 1 500 000 фалшиви украински акцизни бандероли за тютюневи изделия задържаха митническите служители на Дунав мост при Видин. 
На 14 юни на изход от България е проверен товарен микробус, превозвал групажна стока за Германия. Извършена е щателна митническа проверка, в хода на която са намерени 1 500 000 украински акцизни бандероли, разпределени в три кашона. Шофьорът, български гражданин, е представил непълни документи за стоката, които не доказват тяхната истинност, поради което са задържани от митническите служители. 
Установено е, че кашоните са били натоварени в превозното средство във вътрешността на страната, а изпращач е чуждестранно дружество с регистрация в ЕС. Бандеролите са били превозвани към държава от ЕС, където по всяка вероятност са щели да бъдат използвани за продажбата на нелегални цигари, имитирайки такива, произведени в Украйна.  
Фалшивите бандеролни стикери са установени в хода на съвместната операция срещу контрабандата на Агенция „Митници“, ГД „Гранична полиция“, ГД „Борба с организираната престъпност“ и Националната агенция по приходите.
19.06.2024, 11:54 часа
615 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha