Митничари откриха над 500 000 къса контрабандни цигари при проверка на Дунав мост при Видин

Митничари откриха над 500 000 къса контрабандни цигари при проверка на Дунав мост при Видин Общо 508 000 къса (25 400 кутии) цигари задържаха митническите служители в района на Дунав мост при Видин, съобщават от Агенция "Митници". 
Контрабандната стока е намерена в товарен автомобил, излизащ от България в посока Великобритания, който по документи превозва санитарен фаянс. Проверяващите са установили, че поставената на товарния отсек митническа пломба е различна от посочената в документите. Товарната композиция е сканирана с мобилна рентгенова апаратура, при което е установено наличието на различни от декларираните стоки, укрити между фаянса. Митническите инспектори са намерили 50 кашона с цигари от известни марки, всички облепени с български акцизен бандерол. Шофьорът – български гражданин, е заявил, че цигарите са негови и ги превозва за приятели в Германия.
Акцизните стоки са задържани, на водача е съставен акт по Закона за акцизите и данъчните складове. 
Проверката е част от съвместната операция по противодействие на контрабандата, с участието на екипи от Агенция „Митници“, Главна дирекция (ГД) „Гранична полиция“, ГД „Борба с организираната престъпност" и Национална агенция за приходите.
26.06.2024, 12:25 часа
273 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha