Осъдиха мъж, отправил смъртни заплахи към автора на „Хари Потър”

Осъдиха мъж, отправил смъртни заплахи към автора на „Хари Потър”

Интернет трол публикува онлайн "смразяващи" заплахи, че ще убие авторката на "Хари Потър" Джоан К. Роулинг и бившата британска депутатка от Лейбъристката партия Роузи Дъфийлд. Той беше осъден условно и се отърва от затвор, съобщиха „Пи Ей мидия” и ДПА.
Глен Мълън, на 31 години, публикува аудио записи на галски, в които заплашва да убие Дж. К. Роулинг "с голям чук" и че "отива да види Роузи Дъфийлд в бара с голям пистолет", стана ясно по време на съдебно заседание в Уестминстърския съд в Лондон във вторник.
Мълън бе идентифициран публично, след като заплахите бяха публикувани в социалната мрежа "Екс" през януари 2023 г. Мъжът призна вината си по двете обвинения за изпращане на заплашителни съобщения на по-ранно съдебно заседание. 
Съдия Пол Голдспринг каза, че действията на Мълън са част от "съвременния феномен" на хора в социалните медии, които "се крият зад клавиатурите, за да заплашват, обиждат или тормозят хора публично". Съдията наказа Мълън с две условни присъди по осем седмици затвор за период от две години. Мълън трябва да изпълни и 12 месеца дейности в полза на обществото, от които 150 часа безвъзмезден общественополезен труд и 20 дни рехабилитационна програма. Той бе осъден да плати и разноски по делото в размер на общо 239 британски лири.
Никой няма право да отправя заплахи, нито лично, нито чрез социални медии, каза прокурорът Джон Моран.

05.06.2024, 15:54 часа
317 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha