Двама медици от Сверозапада получиха награди "Лекар на годината", ето кои са те /снимки/

Двама медици от Сверозапада получиха награди "Лекар на годината", ето кои са те /снимки/ На 19 октомври, Денят на българския лекар, Български лекарски съюз връчи престижните награди на медицинската гилдия за 2023 г. На тържествената церемония бяха отличени двама лекари от Северозапада. 
Номинациите стават по предложение на районните лекарски колегии. Награждават се отличени лекари от страната, доказали своя професионализъм. 
Награда получи д-р Емил Миленков от Враца. Той е общопрактикуващ лекар, с дългогодишен опит в лечението на пациенти от всички възрасти. 
Престижното отличието бе присъдено и на д-р Евгени Милев. Той е началник на отделението но неврология в МБАЛ „Д-р Стамен Илиев“ в Монтана.
Двамата медици получиха своите награди от главния секретар на БЛС д-р Валентин Пеев.
Званието „Лекар на годината 2023“ получи проф. д-р Станимир Сираков, специалист  „Образна диагностика“ и „Интервенционална неврорентгенология“ в болница „Св. Иван Рилски“. Младият лекар е един от малкото в страната, които  извършват високоспециализирани животоспасяващи процедури при мозъчни аневризми и облитериране на мозъчни и гръбначномозъчни артерио-венозни малформации. Заради уникалната мозъчна операция на 10-годишно момиченце, през артерия на крака,  той получи  т.нар. „Медицински Оскар“.
За първи път лекарската гилдия връчи отличие „за лекарска всеотдайност и етика“ на името на д-р Стефан Черкезов. Първият носител на наградата е д-р Даниел Димитров, който участва в мащабната спасителна операция, при която американският изследовател Марк Дики беше изваден от пещерата Морджа в Турция.
20.10.2023, 10:09 часа
5269 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha