Цените на агнешкото месо отново се вдигнаха за Гергьовден
Цените на агнешкото месо отново се вдигнаха спекулативно за Гергьовден. Това заяви икономистът Невена Петрова. В някои магазини цената стига до 24 лв. за кг., при положение, че преди Великден бяха около 20 лв. Според нея потребителят иска да купува българско месо, само че някои търговци възлагат на непочтени кланици и извършват заблуда с вносна продукция.
"Видяхме го преди Великден, когато над 30 тона агнешко беше забранено", подчерта Петрова. Всичко това става под очите на контролно лице, допълни тя.
"Така е и с украинските стоки. Българинът отстъпва от ролята си да предпочита и търси българското заради цена. В един момент купуваме македонско агнешко, утре българските производители ще спрат да произвеждат животни, яйца, месо. По този начин се превръщаме в консуматорска нация, но затриваме местното производство", коментира Невена Петрова.
Пролетната салата за трапезата за Гергьовден също може да излезе златна. Една маруля струва 2 лв., пресен лук – 1 - 1,50 лв., краставиците – 6-8 лв. за килограм, репички – около 2 лв. за връзка.
05.05.2023, 09:51 часа
416
0