Трудова злополука: Работник във врачанска фирма пострада при катастрофа с валяк във Вършец

Трудова злополука: Работник във врачанска фирма пострада при катастрофа с валяк във Вършец Водач на валяк е пострадал при трудова злополука във Вършец, съобщават от МВР.
Инцидентът е станал около 9.20 часа вчера на ул. "Серафим Георгиев". 39-годишен служител на врачанска фирма управлявал пътностроителна машина - гумено-бандажен валяк. Вследствие на възникнала по време на движение техническа неизправност, работникът изгубил управление над машината, излязъл вдясно на пътя и се блъснал в предпазна ограда, пътен знак за обозначаване на пешеходна пътека и железобетонна стена.
На водача на валяка била направена проба за употреба на алкохол с техническо средство, като резултатът е отрицателен. На място екип на спешния център в Берковица оказал първа помощ на пострадалия, който впоследствие бил хоспитализиран за лечение в МБАЛ Монтана, без опасност за живота. Той е с травматично увреждане на тазобедрена става и порезни рани.
Мъжът е от Монтана. Той е бил назначен на трудов договор във врачанската фирма, собственик на валяка.
За случая е уведомена Инспекцията по труда. На място е извършен оглед, като причините за възникналата трудова злополука са в процес на изясняване.
Образувано е досъдебно производство, казаха от полицията в Монтана.

*Снимката е илюстративна.
15.05.2024, 11:52 часа
4724 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha