Във Враца вече има люлка с пригодено гнездо за инвалидна количка

Във Враца вече има люлка с пригодено гнездо за инвалидна количка Вече е на лице първият резултат от кампанията "ИГРАЕМ ЗАЕДНО", която се провежда във Враца. Пристигна първото съоръжение - люлка тип карбалка, пригодена с гнездо за инвалидна количка /или бебешка количка/ от едната страна, а от другата със седалки за деца без двигателни дефицити.
"Люлката е първа и единствена по рода си в град Враца и втора за цялата страна", каза пред радио Видин един от организаторите на на кампанията Виолина Дамянова, медицинска сестра по професия и майка на дете с увреждания:
"Скоро се очаква да пристигнат още три съоръжения, а кампанията продължава до 31 декември. Къде ще бъде разположена люлката ще решат от общината. Банковата сметка продължава да расте, а в инициативата се включват нови и нови хора, фирми и организации. Ученици от СУ "Христо Ботев" организираха благотворителен кулинарен базар в подкрепа на кампанията. В каузата се включиха и деца от младежката организация на "Ротари Клуб" - Враца. Кампанията ще продължи и след нова година."- коментира Виолина Дамянова.
23.11.2019, 10:22 часа
907 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha