След дни на глад и мъки: Спасени са всички кучета от концлагера край Враца, едно от тях може да не оцелее

След дни на глад и мъки: Спасени са всички кучета от концлагера край Враца, едно от тях може да не оцелее Мисията по спасяване на бедстващите кучета от концлагера край Враца е изпълнена на 100%, научи BulNews. 
Благодарение на Пламенка, която подава сигнал, медии и институции се обединиха, и всички 11 кучета вече са в приют, под постоянно наблюдение и грижи.
Спасителката разказва, че кучетата са от такива породи – Дого аржентино, Алабай, Питбули, че ако са здрави, няма да позволят дори да бъдат хванати. Единият Алабай не се знае дали ще оживее.
Оказва се, че кучетата са здрави и са докарани до това състояние заради глад, който е бил системен. Животните не са имали и вода.
 
 
Дори след предписанията от БАБХ, те отново са били оставени без вода, а в купичките им имало остатъци от царевица.
"В закона има огромна дупка, тъй като няма определение като „незабавна конфискация“, казва Пламенка. Институциите трябва да се молят на собствениците, за да предадат животните.
Прокуратурата е образувала досъдебно производство. Стопаните може да бъдат наказани с лишаване от свобода от 1 до 4 г., както и до 5000 лева глоба. 
20.10.2024, 13:32 часа
2480 1
Коментари

ХОРА

21.10.2024, 06:29 часа
2
0
А така сега да вземе да се обединят и същите усилия да спасят хора, че има много в нужда, ще е още по-добре, Но няма. защото те са фиксирани в кучета . Народа изтрещя.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha