Община Враца с мерки срещу каращите тротинетки и велосипеди по пешеходната зона

Община Враца с мерки срещу каращите тротинетки и велосипеди по пешеходната зона Местната администрация предлага изменение в Наредбата за организацията и безопасността на движението. Предложението е да се задържат тротинетки и велосипедите на нарушителите, докато не платят глобата за движение в забранените зони.
Причината за затягане на мерките е поради зачестилите инциденти от началото на годината - 2 блъснати деца по Централната пешеходна зона и над 200 сигнала за опасно преминаващи велосипедисти и електрически тротинетки.
Към момента преминаването с велосипеди по пешеходната зона е забранено, но въпреки ежедневните проверки и санкции от страна на Инспектората, все още има лица, които нарушават местната наредба.
Основната цел на предложението е дисциплиниране на велосипедистите и лицата, управляващи електрически тротинетки. Измененията бяха обсъдени на публична консултация през изминалата седмица, като окончателното решение ще бъде взето на предстоящото заседание на Общинския съвет.
18.10.2024, 14:51 часа
444 2
Коментари

Бако

18.10.2024, 15:12 часа
7
1
Вместо да предприеме мерки, кметът тормозеше оня фрескавия, дето го раздава шеф на велоклуба да взема мерки. Като той няма никакви юриздикции да предприеме каквото и да е и просто отговаряше, че не всички, дето карат колелета, са в клуба му.

Бако

18.10.2024, 15:10 часа
На кой от герб му блъснаха детето? Това решение е добро, но е много закасняло, с лош тайминг, а проблемът с тротинетките е замитан под келима от години. Блъснатите хора са много повече - както от тротинетки, така и от колоездачи.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha