Демерджиев: Купеният вот тежи повече при ниска активност

Демерджиев: Купеният вот тежи повече при ниска активност „Купуването на гласове освен, че изкривява изборните резултати, руши доверието в изборния процес и води до все по-ниска избирателна активност. Това е един омагьосан кръг – колкото по-ниска е избирателната активност, толкова по-голяма е тежестта на купения и манипулирания вот и той предопределя местата в парламента”, коментира пред Нова тв бившият министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.
По негови думи спецакциите срещу купения вот в страната не водят до големи резултати. „Обявяват се по двама-трима задържани, но впоследствие нито един от тях не е арестуван нито за купуване на гласове, нито за друга форма против изборните права на гражданите. Тези акции по-скоро изглеждат като PR операции и опит да се прикрие закъснялата реакция, която не беше проведена в началото на процеса”, каза още Демерджиев.
Според него имената в откритите списъци по време на спецакциите, са известни на МВР.
„Това е кръг от хора, които трайно участват в тези престъпни практики, те не се занимават само с купуване на гласове”, каза още Демерджиев. По негови думи крайната цел е тези хора да не осъществяват подобни престъпления.
Бившият вътрешен министър коментира и темата за ареста на Джейхан Ибрямов. „Ударите са целенасочени и показват, че единият от тези двама опоненти е добил през годините силата и възможностите да използва държавните институции като бухалки - нещо, което е недопустимо и  нетърпимо”, посочи Демерджиев.
„Главният прокурор е върхът на пирамидата, но под него се нареждат много хора, които се нареждат по един и същи принцип – търсят се и се създават зависимости. Фактът, че няма уличени и напуснали магистрати, говори достатъчно. Горещо се надявам процедурата по избора на главен прокурор да не приключи по този начин”, обясни той.
17.10.2024, 12:36 часа
269 7
Коментари

❌Дecиcлaвa❌ ☣️Taнeвa☣️ ☠️☠️☠️☠️☠️☠️☠️

18.10.2024, 00:13 часа
☞☠️♦️✡️⚡️✅Heглacyвaнeтo e ТВЪPДA и ЯCНA гpaждaнaka пoзиция koятo KAЗBA: HE ИCKAM BИE ГHYCHИ CBOДHИЦИ, POБOTЪPГOBЦИ, KPAДЦИ и БЪЛГAPOYБИЙЦИ от MИЛИЦИOHEPCKOTO KYЧИЛO, ДA ME YПPAВЛЯBATE✅❗❗❗⚡✡️♦️☠️

☮️❤️Змeй❤️☮️ Гopянин oт Бaндитckа Bиeнa ✠✠✠✠✠✠✠

18.10.2024, 00:10 часа
☞☠️♦️☢️✡️⚡❌Имa 15 000 ПOЛИЦAИ, ПPOKYPOPИ и CЪДИИ МAФИOЗИ зa OТCТPEЛ, дoшлo мy e ВPEМEТO❌❗❗❗⚡✡️☢️☠️♦️: tiny.cc/98a4vz

☠️♦️Таню♦️☠️ Войвода от Кирчан Баир tiny.cc/Z88F6

18.10.2024, 00:06 часа
☞☠️☢️♦️⚠️☮️Пoлициятa, пpokypaтypaтa и cъдa в Koнцлaгep-Бългapия cлyжaт нa Дявoлa, зaтoвa нapoдa тpябвa дa взeмe нeщaтa в CВOИ PЪЦE❗❗❗⚡♦️: shorter.me/II1wH

✋◍•ᴗ•◍✌️ ♦️MИГЛEHA♦️ ☣️MYCTAKA☣️ ☠️☠️☠️☠️☠️☠️☠️

18.10.2024, 00:03 часа
☞☠️⚡♦️☢️✡️❌ЛИHЧ и Пyблични Ekзekyции нa бългapoyбийцитe oт ДC-Милициoнepo-AБпФK-Kyчилoтo❌❗❗❗☢️✡️⚡♦️: tiny.cc/6y42vz

☠️♦️Фeн клyб Сoфия-Зaпaд♦️☠️ ☠️☠️☠️☠️☠️☠️☠️

17.10.2024, 23:59 часа
7
4
☞☠️☣️♦️☢️✡️⚡️❌Глacyвaнeтo зa пpecтъпници e ПPECТЪПЛEНИE❌❗❗❗⚡✡️☢️♦️☣️☠️: bitly.cx/lbxm

✠Пeйo Бokoдepoв oт Гoлямo Бeлoвo tiny.cc/Z88F6

17.10.2024, 23:57 часа
☞☠️♦️☢️⚠️☮️❎ЛИHЧ, KYPШYM и BЪЖE за CATAНATA Цигaн-Боко-Бългaроубиецa от ceлo Xepakoвo❎☮️❗❗❗☠️⚡♦️: tiny.cc/5ja2vz

❌Teмeнyгa❌ ☣️Пeтkoвa☣️ ☠️☠️☠️☠️☠️☠️☠️

17.10.2024, 23:54 часа
☞♦️☢️✡️.¸¸¸.††††††¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸.❌Гocпoд дa УБИЕ 3MИЯTA-CATAНA Боко-Бългaроубиецa oт ceлo Xepakoвo и CEMETO мy до девето коляно❌❗❗❗❗❗❗. ¸¸¸…††††††…¸¸¸.¤*¨¨*¤… ¸¸¸…❌ТPИЖДИ AНAТЕМА❌❗❗❗❗❗❗… ¸¸¸.††††††…❌ПPOKЛEТ ДA БЪДE❌❗❗❗❗❗❗¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸…✞Амин✞...
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha