Кметът на Мездра Иван Аспарухов с награда от НСОРБ за принос за развитие на местното самоуправление /снимки/

Кметът на Мездра Иван Аспарухов с награда от НСОРБ за принос за развитие на местното самоуправление /снимки/ Кметът на община Мездра Иван Аспарухов получи персонална награда за принос за развитие на местното самоуправление от Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ). Това стана по време на XVI Годишна среща на местните власти, която се провежда от 13 до 15 октомври в курортен комплекс „Албена“. 
Кметът на Мездра беше отличен от НСОРБ в категорията „Средна община“. Освен Аспарухов, индивидуални награди за принос за развитие на местното самоуправление у нас получиха кметът на община Сливен Стефан Радев в категорията „Голяма община“ и кметът на община Чепеларе Боран Хаджиев в категорията „Малка община“. 
Връчена беше и една специална награда за добра практика - на Борис Бояджиев, директор на дирекция „Общинска собственост и икономика“ в Община Троян, за работата му при изграждане на Общинска оранжерийна система. 
Наградите на четиримата общинари - плакети и почетни грамоти, връчи Даниел Панов - председател на НСОРБ и кмет на община Велико Търново. 
Националното сдружение на общините присъди и три награди „За принос в местното самоуправление“ на Общински администрации за 2024 г. - за голяма, средна и малка община, според броя на жителите: в категорията „Голяма община“ - на Община Шумен, в категорията „Среда община“ - на Община Свиленград и в категорията „Малка община“ - на Община Ардино. 
Наградите се присъждат по три критерия: застъпничество за общите интереси в различни формати на национално и междуведомствено ниво или при формиране на общи становища на Сдружението по нормативни документи, активност в постоянните комисии и инициативите на НСОРБ, принос за въвеждане на иновативни практики в дейността на местните администрации. 
Наградите на отличените общини връчи Президентът на Република България Румен Радев. 
 
14.10.2024, 11:27 часа
660 2
Коментари

Койчо

14.10.2024, 14:11 часа
Тия глупаци от НСОРБ да вземат да идат в Мездра да видят в какъв коптор я превърна те тоя същия дето са го наградили. Разруха, мизерия, безработица, тумби мангали на социалки, умиращ град, а те награда му дават. Леле, леле, леле.....

миро

14.10.2024, 11:37 часа
13
8
Абе вие нормални ли сте този трябва да е в затвора с цялата си рода !!!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha