Аман! Врачани реват от нагли шофьори, спиращи неправилно всеки ден до местно училище /снимка/

Аман! Врачани реват от нагли шофьори, спиращи неправилно всеки ден до местно училище /снимка/ Врачани изреваха от нагли шофьори, които всеки ден спират неправилно край местно училище. 
В редакцията ни бе изпратен пореден сигнал за водачи, които паркират или спират за престой в нарушение със Закона за движение по пътищата. На снимката се виждат спрени на аварийни няколко автомобила пред главния вход на СУ „Христо Ботев“. В допълнение към фотоса, подателката на сигнала пояснява, че шосето пред школото изглежда по този начин всеки ден. Родители карат и взимат децата си от учебните занятия и вместо да търсят подходящо и разрешено място за спиране, те предпочитат да се правят, че не виждат знака, който забранява престоя и паркирането там. 
Явно родителите за пример, не са шофьори, от които може да се черпи такъв. По всичко личи, че според тях, копчето за аварийно спиране им дава мигновено правото да преустановят движението си, където и да е, стига само да им е удобно на тях. Трябва обаче да ги разочароваме, тъй като това съвсем не е така. Основната задача на копчето за аварийно спиране на автомобилите има задача да предупреждава или привлича вниманието на другите участници в движението. То играе важна роля за осигуряване на безопасността на движението, а не създава предпоставки за пътни инциденти!
Време е врачани да се научат къде и как се паркира и спира за престой, а такива, които отказват да го направят редовно да получават честитки от „Пътна полиция“, за да отшуми тази мода, от която на съвестните хора вече им се повдига.
07.06.2024, 08:50 часа
2645 2
Коментари

Цено с мръсния прекор

07.06.2024, 20:48 часа
Пенке, яла ми на гости, още ше свалиш.

Бако

07.06.2024, 14:46 часа
55
46
Тия пак че спират,че има едни боклуци къде и на пешеходна пътека ще те сгазят и никой ги не търси.Требва да се избием ли?
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha