Враца светва с нови лампи от уличното осветление

Враца светва с нови лампи от уличното осветление Община Враца дава 275 хил. лв. за ново улично осветление, научи агенция BulNews.
Предвижда се то да бъде изградено на три ключови места в града. Това са части от бул. „България“, ул. „Кръстьо Българията“ и ул. „Поп Сава Катрафилов“. Ще бъдат монтирани 31 нови поцинковани полигонални стълбове с височина 8 м. На тях ще бъдат поставени улични енергийно-ефективни осветителни тела. 
С това ще се осигури по-добро и сигурно осветление на описаните участъци от уличната мрежа на Враца, се казва в документацията по обявената обществена поръчка. Значително ще се повиши безопасността на придвижване на хора и моторни превозни средства. 
Осигуряването на качествено улично осветление е жизнена необходимост за пълноценния живот на съвременния човек. На практика с изкуственото осветление в населеното място се създават условия за денонощна активна дейност, смятат от общината. 
Като първостепенна задача на уличното осветление е безконфликтно движение на превозни средства и пешеходци. Доброто осветление дава възможност на водачите на моторни превозни средства да преценяват правилно ситуацията на пътното платно, а пешеходците да не предприемат рисковани действия.
28.05.2024, 08:40 часа
3923 1
Коментари

Петричев

28.05.2024, 14:15 часа
99
67
Себестойност: 55 хил. лв. Ресто за лазерчета по небето за избирателите прости.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha