Към края на изборния ден: Седем секции във Врачанско преминаха само на хартиено гласуване

Към края на изборния ден: Седем секции във Врачанско преминаха само на хартиено гласуване Седем секции в област Враца преминаха към вот само с хартиени бюлетини след проблеми с машините за гласуване, съобщи горовителят на РИК Силия Иванова. 
Подадена е жалба за това, че в 38-ма секция член на комисията е показал вота на гражданин. След проверка е установено, че член с имена, посочени в сигнала няма и той е отхвърлен като неоснователен.
От районната избирателна комисия са препратили към прокуратурата два сигнала за купуване на гласове.
Припомняме, че проблемите с машините за гласуване започнаха от сутринта. В област Враца устройства има в 228 секции. На много места дефектите бяха отстранени, но в крайна сметка към вот само на хартия преминаха в 3 секции във Враца, 2 в Бяла Слатина и по една в Мездра и Мизия. 
"На едни от машините казаха, че има проблем в самата система, другите - просто машината не спира да изкарва празни бюлетини", допълни Силия Иванова.
В комисията са постъпили два сигнала за купуване на гласове в Бяла Слатина и козлодуйските села Гложене и Бутан, които са изпратени по компетентност на прокуратурата. 
Към този час избирателите в областта са по-активни спрямо вота през юни.
"Ние живеем в тази страна, трябва да се интересуваме от това, което се случва. По-трудно е да се манипулира по-високата избирателна активност", обобщи говорителят на РИК-Враца. 
27.10.2024, 18:38 часа
167 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha