Изборният ден в област Враца започна в спокойна обстановка, 3 от машините са дефектни

Изборният ден в област Враца започна в спокойна обстановка, 3 от машините са дефектни На територията на област Враца изборният ден започна спокойно, съобщиха от МВР. 
В 7 часа отвориха всички 327 избирателни комисии в областта. 8 от тях са подвижни. 
Три дефектирали машини има към този момент - в 95-а СИК (Враца), в 12-а СИК (Бяла Слатина) и в 8-а СИК (Оряхово), каза говорителят на Районната избирателна комисия (РИК) – Враца Силия Иванова. В РИК са получени сигнали от още няколко секции, където машините не са разпечатали разписки. Техници работят по отстраняване на тези проблеми, добави Иванова. 
149 619 мъже и жени имат право да упражнят конституционното си право и да изберат шестима свои представители в 51-ия парламент. 
Кандидатите за депутати, измежду които се избира днес, са 154-има. Те са предложени от 16 партии и 10 коалиции.
Преброителният пункт отново ще е в Драматично-кукленият театър, където е създадено нужната организация за приемане и обработване на протоколите от 10-е общини от областта.
Служителите на МВР осигуряват охраната на изборните секции, обществения ред, реагирането на сигнали, охраната на изборните материали и пожарната безопасност. 
Полицейските служители няма да допускат лица с поведение накърняващо добрите нрави, както и въоръжени и носещи предмети опасни за живота и здравето на гражданите. 
При необходимост, и след постъпило искане от страна на председателя на секционната избирателна комисия, служителите на МВР могат да окажат съдействие за възстановяване на реда и спокойствието в секцията.
27.10.2024, 08:24 часа
681 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha