Ирландец получи доживотна присъда за сексуален тормоз и изнудване на деца в интернет

Ирландец получи доживотна присъда за сексуален тормоз и изнудване на деца в интернет Северноирландец получи доживотна присъда по 185 обвинения в сексуален тормоз онлайн и изнудване на деца в интернет, свързани с така наречените катфишинг атаки (създаване на фалшива онлайн самоличност с цел измама или подлъгване - бел. ред.), една от които е довела до самоубийството на 12-годишно американско момиче, предаде Ройтерс.
Съд в Белфаст установи, че 26-годишният студент по компютърни науки Александър Макартни е набелязвал жертвите си чрез сайтове и приложения за съобщения, включително "Снапчат" и "Инстаграм", като ги е подлъгвал да вярват, че разговарят с тийнейджърка на сходна възраст.
След това ги е карал да му изпращат неприлични снимки или да участват в сексуални действия, заснети чрез уеб камера или мобилен телефон, които впоследствие споделял онлайн с други и ги използвал, за да заплашва и изнудва децата. Понякога той принуждавал жертвите си да включват в подобни действия своите братя или сестри, като в някои случаи ставало въпрос за деца на 3-годишна възраст.
Една от жертвите му, 12-годишно момиче от щата Западна Вирджиния, е отнела живота си през 2018 г. с пистолета на баща си по време на онлайн комуникация с Макартни, установи съдът. Тя е била намерена от деветгодишната си сестра.
Според законодателството в Северна Ирландия Макартни ще може да бъде предсрочно освободен най-рано през 2039 г., заяви съдия Джон О'Хара пред Кралския съд в Белфаст.
Макартни, който се призна за виновен по всички обвинения, седеше с наведена глава в съдебната зала, докато съдията описваше престъпленията му, и се изправи със затворени очи, когато беше произнесена присъдата. Той бе отведен с белезници, отбелязва Ройтерс.
26.10.2024, 13:23 часа
84 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha