САЩ: 3000 войници на Северна Корея са разположени в Русия, имаме доказателства

САЩ: 3000 войници на Северна Корея са разположени в Русия, имаме доказателства Съединените щати за първи път обявиха, че разполагат с доказателства за присъствието на севернокорейски войски в Русия. Според Вашингтон най-малко 3000 севернокорейски войници са били транспортирани с кораб до източния руски град Владивосток в началото и средата на октомври.
„Ако тези войници участват на страната на Москва във войната срещу Украйна, това ще бъде много сериозен проблем и ще има потенциални последствия”, обяви американският министър на отбраната Лойд Остин.
„Ако севернокорейски войници наистина влязат в бой, това ще покаже нарастващото отчаяние на Русия във войната ѝ срещу Украйна. Всеки ден Москва понася извънредно много жертви на бойното поле, но президентът Путин изглежда има намерение да продължи тази война. Това ще демонстрира и безпрецедентно ниво на пряко военно сътрудничество между Русия и Северна Корея, което ще има последици за сигурността в Европа, както и в Индо-Тихоокеанския регион”, отбеляза говорителят на Съвета за национална сигурност към Белия дом Джон Кърби.
Разузнаването в Южна Корея също разполага с данни, че в Русия са изпратени севернокорейски войници, които ще бъдат изпратени на бойното поле в Украйна. Москва и Пхенян отхвърлят твърденията на Вашингтон и Сеул.
24.10.2024, 09:54 часа
170 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha