Висшата лига през този сезон е състезание между три каляски

Висшата лига през този сезон е състезание между три каляски Кой ще спечели Висшата лига през този сезон? Ще стигне ли отново Манчестър Сити до титлата, която би била пета поред за отбора на Пеп Гуардиола? Или този път “гражданите” ще бъдат спрени?
От показаното до този момент виждаме, че титлата най-вероятно ще се реши от гонитбата между три отбора - Манчестър Сити, Арсенал и Ливърпул. Тези три тима се движат в близка дистанция един до друг, като в този случай всяка една точка може да се окаже решаваща.

Кой е големият фаворит за златните медали?

Според футболните прогнози на сайта, който от години си партнира с Христо Стоичков, Манчестър Сити е фаворит №1 за спечелване на шампионската титла и през този сезон. Въпреки че Ливърпул оглавява временното класиране след осем изиграни кръга, “гражданите” са с едни гърди пред мърсисайдския гранд. Същевременно шансовете на Ливърпул и Арсенал се изчисляват поравно, въпреки изненадващата загуба на “артилеристите” срещу Борнемут през уикенда.

Арсенал - все по-добър под ръководството на Микел Артета

Откакто Микел Артета застана начело на Арсенал, лондонският тим все още не е ставал шампион, но сякаш се приближава все повече до тази цел. Отборът на испанския мениджър изглежда отлично комплектован, а футболисти като Кай Хаверц възродиха кариерата си, преминавайки на “Емиратс”.
През уикенда Арсенал допусна първата си загуба за сезона, губейки от Борнемут, но основна причина за това бе изгонването на централния бранител Уилям Салиба през първата част. Отборът на Артета обаче има достатъчно време, за да навакса изоставането от 4 точки зад лидера Ливърпул.
Едно от най-силните звена на Арсенал изглежда защитата, където Уилям Салиба и Габриел Магаляеш успяха да изградят впечатляваща двойка в центъра на отбраната. Привличането на италианския национал Рикардо Калафиори допълнително укрепи отбраната.

Манчестър Сити - все така силен и постоянен

Само преди броени месеци Манчестър Сити се превърна в първият отбор в историята на Висшата лига, печелил първенството в четири поредни пъти. С футболистите, с които Пеп Гуардиола разполага, няма как “гражданите” отново да не са един от основните фаворити за златото.
Но могат ли да го направят без Родри? Безспорно най-важният халф на Сити получи тежка контузия в коляното, която го вади от игра до края на сезона. Това означава, че през януари Сити може да привлече нов футболист на тази позиция, а дотогава играчи като Матео Ковачич, Илкай Гюндоган и Рико Люис ще трябва да дадат най-доброто от себе си. Това е възможност и за португалеца Матеус Нунеш най-сетне да демонстрира защо бе привлечен на “Етихад”.
Далеч от изненадващо, Ерлин Холанд оглавява голмайсторската класация на Висшата лига. До този момент “деветката” на Сити е вкарал 10 попадения в шампионата.

Ливърпул - засега Арне Слот оправдава очакванията

Съвсем разбираемо, феновете на Ливърпул бяха притеснени преди началото на сезона. Напускането на Юрген Клоп остави голяма дупка в сърцето на “червените”, като не бе ясно какво може да се очаква от новия мениджър Арне Слот. Нидерландският специалист обаче оправдава очакванията, поне засега. Слот изведе Ливърпул до лидерската позиция във Висшата лига след седем изиграни кръга.
И ако Мохамед Салах е постоянна величина, то колумбийският национал Луис Диас изглежда като играчът в топ форма за Ливърпул в момента. Ако Диас продължи да се представя по този начин, той би могъл да бъде с водещ принос за евентуална нова титла на мърсисайдци.
Сайтът, който спонсорира футболния ни гранд ЦСКА, напомня на всички, че хазартните игри са само за забавление и към тях трябва да се подхожда с отговорност и не като средство за забогатяване.
22.10.2024, 14:15 часа
505 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha