Жители на Вършец призовават за спешен ремонт на пътя до града

Жители на Вършец призовават за спешен ремонт на пътя до града Жители на Вършец излязоха с отворено писмо относно продължаващото влошаване на състоянието на пътя Вършец - Враца - Монтана - път |||-162 от републиканската пътна мрежа. 
Oт Сдружение „Аз съм от Вършец“ призовават служебния министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова да обърне внимание на проблема. 
Ето какво пишат от сдружението:

Уважаема госпожо министър Коритарова,

Като представители на Сдружение „Аз съм от Вършец“, се обръщаме към Вас във връзка с тревожната ситуация с пътя, свързващ град Вършец с град Враца и град Монтана. Въпреки проведените два протеста от страна на гражданите, състоянието на пътя продължава да се влошава, а предприетите мерки за подобрение остават недостатъчни.
Беше ни обещано, че път |||-162 ще бъде включен в проект за основен ремонт през 2025 година, но към момента липсва конкретна информация или видими действия. Заради лошото състояние на настилката липсват маркировка и здрава пътна структура, което води до сериозни рискове за безопасността на шофьорите. Принудени да заобикалят дупки и неравности, те често навлизат в насрещното движение, което представлява сериозна заплаха за живота и здравето на всички участници в пътното движение.
Ситуацията, госпожо министър, е вече непоносима. Вършец е национално значим курорт и важен икономически фактор за региона. Пътят между Вършец, Враца и Монтана е от ключово значение както за туризма, така и за ежедневните пътувания на местните жители, които търсят работа в тези областни центрове. Безопасността и достъпността на пътя са от съществено значение за икономическата устойчивост на общината и региона.
Гражданите на Вършец и членовете на Сдружението настояват за цялостен ремонт на пътя, който да осигури дълготрайно решение, а не само временни и неефективни кърпежи.
Каним Ви да посетите този участък, за да се запознаете лично с проблемите и опасностите, които той крие. Надяваме се на конструктивен диалог и конкретни действия за ускоряване на процеса по обновяване на пътя, за да се подпомогне развитието на Вършец като водещ СПА курорт в Северозападна България.
Очакваме Вашия отговор и сме готови да съдействаме с каквото е необходимо.

С уважение,
Николай Резашки
Председател на Сдружение „Аз съм от Вършец“

 
21.10.2024, 15:45 часа
1159 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha