Музиканти, политици и десетки фенове си вземат последно сбогом с Кирил Маричков /снимки/

Музиканти, политици и десетки фенове си вземат последно сбогом с Кирил Маричков /снимки/ България се сбогува с една от най-емблематичните фигури в българската музика - Кирил Маричков. Поклонението започва от 13 часа в църквата "Света София".
Припомняме, че музикантът загина трагично във врачанското село Селановци при инцидент на сцената, а за кончината му съобщи първо агемция BulNews. 

Извънредно! Кирил Маричков загина по време на концерт във врачанско село, трагедията е огромна

Венци има от кмета на София Васил Терзиев, от Слави Трифонов и "Ку-Ку бенд", от Комисията по културата и медиите, от ПГ на ГЕРБ-СДС, от Българско национално радио, от Софийска филхармония, от министъра на вътрешните работи Атанас Илков, от Лили Иванова и много други. ТВ водещият Ники Кънчев донесе венец и от група "Тангра".
Сред присъстващите на траурната церемония са актьорите Христо Мутафчиев, Катерина Евро и Марта Вачкова, певците и музикантите Валди Тотев, Дони и Момчил, Данчо Караджов от Сигнал, Наско от БТР, поетът Александър Петров, Богдана Карадочева, Братя Аргирови, Йорданка Христова, Михаела Филева, Иван Лечев, Славчо Николов, Ерсин Мустафов, Стоян Янкулов-Стунджи и много други.
Да се поклонят пред патрирарха на българския рок дойдоха още бившите премиери Иван Костов и Филип Димитров, както и бившият кмет на София Стефан Софиянски заедно с дъщеря си Ива. На поклонението дойдоха и много съвременни политици.
"Много пъти съм имал възможността да се срещам с г-н Маричков и в телевизионното студио, и извън него. Изказвам моите съболезнования към близките му и към всички, които чувствам неговата музика и неговите творби като част от себе си, защото за мен това определено е така", заяви общинският съветник от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян по време на поклонението пред емблемата на българската рок музика".
"Семейството ми ме е възпитало в любов към българската музика. Спомням си, че когато бях дете, помолих сестра ми да ме заведе на концерт на "Щурците". Всеки път, когато слушам песен на "Щурците" и Кирил Маричков, се вълнувам, душата ми се вълнува“, добави той.
"Рано беше", сподели при пристигането си в храма колегата му от сцената и вокал на друга емблематична за родната рок група – Данчо Караджов от "Сигнал".
"Кирил Маричков остави голямо богатство", добави Атанас Пенев – вокалистът на Б.Т.Р., продължавайки: "не само за българската музика, а за музиката въобще. Ще ни липсва!".
Трагичната загуба на рок легендата генерира спонтанни акции в негова памет.
В неделя пред НДК се събраха повече от 200 китаристи, които изсвириха едни от най-известните му песни - "Клетва", в негова чест. Хората оставяха свещи и цветя пред дома му, за да отдадат почит към артиста.
15.10.2024, 14:24 часа
225 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha