"Монтана" отстрани "Академик" /Свищов/ след 120 минути игра и инфарктни дузпи

"Монтана" отстрани "Академик" /Свищов/ след 120 минути игра и инфарктни дузпи Отборът на "Монтана" се измъчи срещу четвъртия в класирането на Северозападната трета лига "Академик" /Свищов/, но в крайна сметка го победи с 4:3, след изпълнение на дузпи и си осигури среща със "Славия" на 1/16 финалите. Редовното време на мача завърши наравно 1:1.
Срещата започна с атаки и към двете врати и решителни намеси на двамата вратари Юлиян Весков ("Монтана") и Християн Стоянов ("Академик"). Две минути преди почивката домакините откриха резултата. Петър Петров стреля от фаул, топката се отби от стената и спря в мрежата.
Веднага след началото на второто полувреме монтанци се хвърлиха да изравняват и това стана в 63-та мин. на мача. Тогава влезлият като резерва Борислав Вакадинов центрира от дясно, Владислав Цеков-Каската свали към Илия Русинов и той направи вратаря безпомощен. В 82-та мин. Кристо Яначков получи втори жълт и червен картон, но въпреки че играха повече от половин час с човек повече на терена футболистите на "Монтана" не успяха да вкарат втори гол и логично се стигна до изпълнение на дузпи.
От бялата точка точни за "Монтана" бяха Александър Тодоров, Владислав Цеков и Никола Борисов, а Стефан Каменов и Димитър Буров изпуснаха. За "Академик" пък се провалиха Петър Петров и Калоян Митев, които не уцелиха вратата, а Юлиян Весков спаси удара на Димитър Николов.
14.10.2024, 10:54 часа
489 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha